Preview Mode Links will not work in preview mode

Teknikens under

Nov 14, 2018

Tekniken gör det möjligt för oss att jobba mer platsoberoende och flexibelt. Tjänster inom delningsekonomin, som Uber, Lyft och Foodora, erbjuder enkla sätt att hitta "gig". 

Allt fler väljer att bli frilans, egenföretagare eller egenanställda – vilket förändrar arbetsmarknaden. 

Det kallas "Gigekonomin" och...


Nov 7, 2018

I oktober hände något stort. Jag blev inbjuden att vara med på Apples oktoberevent i Brooklyn, New York. Så jag klev på planet för att uppleva hajpen, spana techkändisar och se vilka nyheter Apple skulle presentera.

Och såklart för att få chansen att njuta av en av mina favoritstäder – New York City.

Den...


Oct 31, 2018

Vi människor är ju sociala varelser och i alla tider har vi sökt efter kärlek, närhet och bekräftelse. Det är inte så konstigt att många försökt använda tekniken för att underlätta det sökandet. 

2012 lanserades Tinder som revolutionerade dejtinglivet genom det beroendeframkallande i att svepa över...


Oct 17, 2018

I förra veckan fick jag ett jättefint pris. Det delades ut av Womengineer, en förening som i 10 år jobbat för att få fler tjejer att söka till ingenjörsutbildningar. 

Jag mottog pris i kategorin "Best informer". Det var festligt och fullt med peppiga människor som alla strävar mot samma mål. 

Men är det...


Oct 10, 2018

Under 2017 uppstod en stor hype kring kryptovalutan Bitcoin vars värde sköt i höjden. Plötsligt blev blockchain, eller blockkedjeteknik, ordet på allas läppar i techvärlden. 

Men vad är det det här för teknik egentligen? Entusiaster menar att den har lika stor potential att revolutionera världen som internet...